RTEÜ'DE KOMPLO İDDİASI

Recep Tayip Üniversitesi öğretim görevlisi kendine komplo kurulduğunu iddia etti.

RTEÜ'DE KOMPLO İDDİASI
31 Ağustos 2014 - 19:37 - Güncelleme: 31 Ağustos 2014 - 19:54

   Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü, BİMER’e yapılan isimsiz bir şikayet üzerine üniversitede görevli bir öğretim görevlisine “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezası verdi. 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hasan Aktaş, karşı karşıya kaldığı bir komplo ile kademe yükseltilmesinin engellendiğini ileri sürdü.
    BİMER’E İSİMSİZ ŞİKAYET
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 2008 yılında göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Hasan Aktaş için 2013 yılında BİMER’e isimsiz bir şikayette bulunuldu. Bir öğrenci tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yapılan şikayette, “Sayın Başbakanım. Ben adınızı taşıyan üniversitede okuyorum. O kadar zor durumdayım ki yaz yurt ücretimi ödeyemiyorum. Bizden 500 TL isteniyor. Hasan Aktaş diye bir hocamız var. Yazdığı kitapları para ile satıyor. Dersinden geçmek için kitabını aldım. Kitap almayanı geçirmiyor. Kitap aldım ama beni geçirmedi. Seneye bursum olmayacak. Lütfen yardım edin Başbakanım. Yaradan sizden razı olsun” denildi. İsimsiz şikayet üzerine Üniversite Rektörlüğü tarafından Aktaş hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Soruşturma neticesinde 19 Kasım 2013 tarihinde Aktaş hakkında "görevini kullanarak şahsi menfaat sağladığı gerekçesi ile kademe ilerlemesinin durdurulması cezası" verildi.
Prof. Dr. Kerim Serbest başkanlığındaki disiplin kurulu söz konusu BİMER ihbarını yapan öğrencinin kimliğinin tespit edilmemesine rağmen yürüttüğü soruşturma neticesinde Aktaş’ın cezalandırılmasına karar verirken kurul üyelerinden; Prof. Dr. Oktay Torul, Prof. Dr Selamı Şaşmaz, Prof. Dr. Vagif Ateamov, Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Fatih İslamoğlu’nun kabul kararlarına rağmen kurul üyesi Doç. Dr. İhsan Safi alınan ceza kararına şerh koyarak red oyu verdi. Safi, şerh gerekçesini ise şu şekilde belirtti: “Öğrencilere sorulan size zorla kitap satılıyor mu sorusuna öğrencilerin büyük çoğunluğu evet dememiştir. Ayrıca imtihan kağıtlarına bakılarak durum kontrol edilmemiştir. Bu nedenle kitapların zorla satılıp, kitap olmayanların dersten bırakıldığı iddiaları doğrulanamamıştır. Bu nedenle disiplin kurulu üyesi olarak alınan ceza kararına red oyu kullanıyorum” dedi.
"İTİRAZ SÜRECİ GECİKTİRİLDİ"
Aktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hakkımda verilen ceza bana bildirilmedi. Öğrendiğimde cezanın iptal edilmesi için YÖK’e başvurdum. YÖK’den beklediğim cevap üç ayda geldi. Olumsuz cevap geldi. Bunun üzerine uğradığım haksızlığın giderilmesi için Rize Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdum. Ancak kararın üzerinden 2 ay geçtiği için mahkeme olayı incelemeden ceza iptal talebimi reddetti. Bunun üzerine bir üst mahkeme olan Danıştay’a itiraz ettim. Ayrıca Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakkımdaki asılsız iddiaların araştırılması, BİMER’e şikayette bulunan kişinin kimliğinin tespiti, adil ve bağımsız bir disiplin kurulu tarafından konunun yeniden sorgulanması için başvuruda bulundum” diye konuştu.
      "İDDİALAR ASILSIZ"                                                                                                    Aktaş yaptığı açıklamada, üzerine atılan iddiaları kesinlikle kabul etmediğini ifade edip, “Benim yazdığım 42 kitap var. Talep eden öğrencilerime bunları satış fiyatının altında bir bedel ile satıyorum. Ancak hiçbir öğrencime zorla kitap satmadım. Kitap almayan öğrencileri düşük not verdiğim iddiası doğru değildir. Tüm öğrencilerim ile görüşülerek, düzenlemiş olduğun sınav kağıtları tek tek incelenerek bu anlaşılacaktır. Ancak yapılan soruşturmada kesinlikle bu yönde bir araştırma yapılmadan sadece bir öğrenci tarafından bile yazılıp yazılmadığı belli olmayan bir BİMER şikayetine dayandırılarak cezalandırıldım. Aldığım bu ceza ile akademik kariyerim durduruldu. Kademe ilerlemem engellendi. Bir komplo ile karşı karşıyayım” dedi.

Yeni Türk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı, Tasavvuf Edebiyatı, Edebiyat Tarihi, Dilbilim, Edebiyat ve Estetik Kuramları, Karşılaştırmalı Edebiyat, Göstergebilim, Disiplinlerarası İlişkiler, Batı Edebiyatı ve Edebi Akımlar, Şiirbilim ve Poetika, Eleştiri Kuramları ve Pratik, Dil Felsefesi, Sinema ve Tiyatro konularında araştırmaları bulunan Aktaş’ın 100’ün üzerinde makalesi ve 42 kitabı bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum