Hayvanlara üst düzey sağlık hizmeti
Erzurum'da, son teknolojiyle donatılan hayvan hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Karadeniz'deki besicilerin ve hayvanseverlerin umut kaynağı oldu.
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesinde teknolojinin tüm imkanları kullanılarak, hayvanlara sağlık hizmeti veriliyor.
Üniversite yerleşkesinde geniş bir alana kurulan, hem poliklinik hem de acil servis hizmeti sunan hastanede inek, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanlarının yanı sıra kedi, köpek ve kafes hayvanlarına teşhis konulup tedavileri yapılıyor.
Hayvanlar kapının önünde sedyeyle karşılanıyorAmeliyat sonrası hasta bakım ünitelerinin de yer aldığı merkezde, hasta hayvanların tanısı için gelişmiş laboratuvarlarda biyokimyasal, mikrobiyolojik, virolojik, patolojik ve parasitolojik analizler de gerçekleştirilebiliyor.
Hayvan hastanesinde, sağlık durumu kötü olan hayvanlar kapının önünde sedyeyle karşılanarak, içeri taşınıyor.
Hasta kaydından hemen sonra duruma göre hayvanlara ilk müdahale yapılıyor, tahlilleri alınıyor ve tomografi, radyoloji ile ekokardiyografi gibi cihazlardan yararlanarak hastalık durumu tespit ediliyor.
Hayvanlarının başından ayrılmıyorlarTedavi süreci boyunca hayvanlarının başından bir an olsun ayrılmayan vatandaşlar onlara çocukları gibi şefkat gösteriyor, serum takılan veya yatışı yapılan hayvanlarının tedavilerini yakından takip ediyor.
24 saat acil klinik hizmetiErzurum Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin 2017 yılının Şubat ayından itibaren tam teşekküllü hastane olarak ruhsatını aldığını söyledi.
Hastanenin acil kliniğiyle de 24 saat hizmet veren bir kurum olduğunu ifade eden Okumuş, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar 6 bin hasta hayvana hizmet verdik. Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Karadeniz kıyısındaki Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane ve Bayburt'tan da hastalarımız oluyor. Bingöl, Elazığ, Muş ve hatta Malatya'dan da hastalarımız buraya şifa bulmak amacıyla geliyorlar. Ben ve arkadaşlarımız, olabildiğinin en iyisiyle vatandaşlarımıza özellikle çiftlik hayvanları başta olmak üzere hizmet veriyoruz. Bu arada da sevindiren gelişme, çiftlik hayvanlarının sayısı kadar, neredeyse eşit sayıda pet hayvanı da buraya şifa bulmaya getiriliyor."
"Ülke hayvancılığına hizmet verecek hekimler de yetiştiriyoruz"Okumuş, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı koordinasyonundaki idari kadronun hastaneye çok büyük özen gösterdiğini belirterek, ellerinden gelenin en iyisiyle hizmet verdiklerini dile getirdi.
Amaçlarının, yüksek sayıda olduğu söylenilen buzağı kayıplarının önlenmesi için çalışmak olduğunu aktaran Okumuş, "Öğrencilerimizin hasta başında uygulamalı eğitim görmesi ve 24 saat ülke hayvancılığına sağlık anlamında hizmet veren hekimlerin yetiştirilmesi de çok önemli. Vatandaşlar, 'böyle bir tesisin burada olduğunu bilmiyorduk, bundan sonra hep buraya geleceğiz' diyorlar. Vatandaşların bu sözünü, istedikleri ölçüde şifa bulduklarına yorumluyorum." diye konuştu.
YORUMLAR