Turistlerin Karadeniz'deki gözdesi Maçka
Doğal güzelliklerinin yanı sıra Sümela Manastırı başta olmak üzere kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesini 8 ayda 500 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
Doğal güzellikleri, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, yılın 8 ayında 500 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.
Doğaseverlerin Trabzon tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Maçka, 4 bin yıllık tarihi geçmişinin izleri ve kültürünü, doğal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunuyor.
Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yeriyle öne çıkan Maçka, kaynak suları, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürü ve Hamsiköy sütlacıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
Karadeniz'in en önemli turistik mekanları arasında yer alan, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Altındere Milli Parkı'ndaki tarihi Sümela Manastırı ile 8 kilometre mesafedeki Vazelon Manastırı ve Atasu Mahallesi'ndeki Kuştul Manastırı da turistlerin uğrak mekanları arasında bulunuyor.
- "Yerli ve yabancı turist sayımız her geçen gün artıyor"
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.
İlçenin, ülke ve bölge turizmi açısından önemine değinen Koçhan, "Maçka'ya gelen yerli ve yabancı turist sayımız her geçen gün artıyor. İlçemizi 8 ayda 500 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bu kapsamda ilçede turizm potansiyelini artırmak için sürekli çalışma yapıyoruz" dedi.
Koçhan, tarihi Sümela Manastırı'nın ilçede en çok ziyaret edilen mekanların başında yer aldığını belirtti.
İnsanların artık sadece deniz turizmini tercih etmediğine dikkati çeken Koçhan, doğa, kültür ve tarih turizminin de büyük ilgi gördüğünü anlattı.
Bölge ve özellikle ilçenin her mevsim doğa, tarih ve kültür turizmine yönelik hizmet sunduğunu kaydeden Koçhan, bunun da Maçka'ya gelen yerli ve yabancı turist sayısını olumlu etkilediğini bildirdi.
Tatil döneminin yavaş yavaş sonuna gelindiğini dile getiren Koçhan, sezon boyunca özellikle Sümela Manastırı'nın yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını söyledi.
- "İnsanlar artık Karadeniz'i keşfetti"
Koçhan, Maçka'nın manastır açısından zengin bir ilçe olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Bunun dışında Vazelon Manastırı ve Kuştul Manastırı da ziyaret edilen mekanlar arasında yer aldı. Manastırların yanı sıra orman örtüsü ve doğal güzellikleriyle Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yeri de ilgi gören mekanlarımız arasında. Doğa ve tarih turizminin yanında insanlar kültürümüze de önem veriyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir diğer konu da Karadeniz mutfağımız. Hamsiköy sütlacıyla balık ağırlıklı yemek kültürümüz de turistlerimizin tercihlerinin ilk sırasında yer alıyor."
İnsanların artık Karadeniz'i keşfettiğini vurgulayan Koçhan, "İnsanlar bu sayede doğa, kültür ve tarih turizmine yöneldi. Bu nedenle de Maçka'daki turizm hareketliliği her geçen gün artıyor. Kent ve iş yoğunluğundan kaçmak isteyenler, doğal yaşamla vakit geçirebilecekleri yer aramaya başladı. Maçka'da bu talebi karşıladığı için yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak mekanları arasında yer aldı. Yoğun geçen tatil sezonunun ardından da yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlamaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Koçhan, turistlerin Maçka'dan memnun ayrılması için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.