Tartışmalı 'Yeşil Yol' projesi için toplanıldı.

Tartışmalı 'Yeşil Yol' projesini kapsayan Doğu Karadeniz Bölgesi Turizm Master Planı'nda gelinen noktanın gözden geçirilmesi için projenin uygulayıcıları Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce başkanlığında Rize'de bir araya geldi.

 

Tartışmalı ‘Yeşil Yol’ projesini kapsayan Doğu Karadeniz Bölgesi Turizm Master Planı'nda gelinen noktanın gözden geçirilmesi için projenin uygulayıcıları Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce başkanlığında Rize’de bir araya geldi.

 

Projede gelinen nokta, yapılması düşünülen değişiklikler, tartışmalara neden olan ‘Yeşil Yol’daki Samistal ve Kavron Yayla Yolları’nın görüşüleceği toplantı Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda başladı.

Toplantı öncesi DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, toplantının düzenlendiği otele girerken bir grup Yeşil Yol karşıtı yanına giderek proje ile ilgili duydukları kaygıları dile getirdiler. Grup içerisindeki Kürşat Ayanlar isimli kişi, proje ile yaylaların tahrip edilmesinden, imara açılmasından ve yayla sakinlerinin asırlardır süre gelen huzurlu yaşantılarının bozulacağından kaygı duyduklarını dile getirip proje ile ilgili yöre halkının bilgilendirilmemiş olmasından şikayet etti.

Yüce, her türlü eleştiri ve öneriye açık olduklarını dile getirerek “Biz de bu projeye karşı çıkanlar neden bizimle görüşmek istemiyor diye düşünüyorduk. Sizler ile konuşalım, görüşelim, fikirlerinizi alalım. Projede eğer gerçekten olumsuzluklar varsa onları yeniden gözden geçirelim. Biz bu yaylaların güzelliğinden yanayız. Asla bu güzellikleri bozma doğayı tahrip etme gibi bir düşüncemiz yok. Aksine geliştirilen bu proje ile yaylalarımızı koruma altına almayı amaçlıyoruz” dedi.

 


 


Yüce, projenin uygulandığı 8 ilin İl Özel İdaresi Genel Sekreterleri ile uzmanların katıldığı toplantıya başkanlık yaptı. Yüce, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “Yeşil Yol olarak tabir edilen, aslında bölgemizin kalkınmasına, bölge insanının yaşam standartlarının yükselmesine, göçün önlenmesine, projenin gerçekleşmesi ile bölgeler arasındaki ekonomik, kültür ve sosyal gelişmişlik farklılıklarının ortadan kaldırılmasına, kültürel geleneklerimizin korunmasına, doğaya saygılı sosyal yaşam alanlarının oluşmasına, ekonomik büyüklüğün artmasına imkan sağlayacak olan Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nda üç yıl sonucunda gelinmiş olan noktayı bir daha değerlendirmek için bir araya geldik. Gelmiş olduğumuz son durum nedir ? bunu görmek, bugüne kadar yaptığımız 500 kilometrelik yolun incelenmesi ve kalan yolların görüşülmesi için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

 



 

Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşiyor.