Pazar Küçük Sanayi Sitesi için sona yaklaşıldı
Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesi 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İşte Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesi'ndeki son durum:
.S. Pazar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 4’üncü Olağan Genel Kurulu Pazar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkan Vekili Şaban Cevher ve ilçedeki siyasi partilerle STK başkanları ve sanayi sitesi ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen olağan genel kurula mevcut başkan Rasim Çorbacı’nın tek listesiyle girildi.
Divan Başkanlığını Şoförler Odası Başkanı Ekrem Kılıç’ın yaptığı kongrede Çorbacı, 71 üyeden kongreye katılan 61’inin oyuyla yeniden başkan seçildi.
Rasim Çorbacı başkanlığında kurulan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Murat Ergin, Nurettin Kadıoğlu, M. Mehmet Ağaoğlu ve Mustafa Okumuş. Denetim kuruluna ise Orhan Saymaz ve Necati Karahan seçildi.
Bir teşekkür konuşması yapan Başkan Rasim Çorbacı, 44 yıldır sanayi sitesi için Pazar’da mücadele verildiğini ifade ederek şunları söyledi:
“KAYBOLAN ÜMİTLERİ YEŞERTTİK”
“Pazar Sanayi Sitesi’nin başlama tarihi 1970, değişen başkan sayısı 8’dir. 8 kez girişimde bulunulmasına rağmen arazi konusunda bir adım atılamamıştır. O yıllarda yapılan üyelerden bir kısmı Allah’ın rahmetine kavuşmuş, diğer bir kısmı da sanayiciliği bırakmıştı. Son kalanlar ise artık Pazar’da sanayi umudunu kaybetmiş durumdaydı. 2009 yılında durum bu şekildeyken sanayi sitesi ile ilgili dosyayı kucağımızda bulduk. Bayrak yarışı gibi taşımamı istediler. Düşündük, bir adım atmaya karar verdik. 2010’da, 6 ay boyunca esnaf ziyareti yapmaya başladık. Esnafımızın büyük bir bölümü bu konuda umudunu artık kaybetmişti. İnanın tepki verenler dahi olmuştu. Ama biz başarmak için arzuluyduk. Bizim derdimiz vardı. Çünkü Pazar’ı seviyorduk. Bazı arkadaşlar bizi eleştirirken geç kaldığımızı sorguluyorlar. Bu konuda kimse kusura bakmasın, önce bir geçen o yılları sorgulamaları gerekir. Bu kadar zorluklar çekmiş ve bedeller ödemiş biri olarak en sevinecek olanlardan biri de benim. Dışarıdan olay çok kolay gözükebilir. Daha önce bu işlere soyunanlar bilir ne kadar bataklık olduğunu. Çok şükür bugün itibariyle bataklıktan çıkıp yola devam ediyoruz.”
“GELİNEN SON NOKTA”
“Sanayinin son geldiği noktayı aktarmak istiyorum. Almış olduğumuz toplam arazi 45 bin metrekaredir. Sanayiye ait olan arazi toplamı da 42 bin metrekaredir. Sanayi inşaat alanımız 21 bin metrekare, konut yani bina için ayırdığımız alan ise 3 bin metrekaredir. Konut inşaat alanı için de 1950 metrekare imarlı arsamız bulunmaktadır. Bu alanlara sahip olmak hiç de kolay olmadı. Bu araziyi almak için 137 kişi ile muhatap olduk. İnsanlara iyi bir şekilde anlattık. Çok şükür, zamanımızı alsa bile hiç mahkeme olmadan tatlıya bağladık ve bitirdik. Bitiş tarihi 2013.”
“BAKANLIKLARDA MÜCADELE VERDİK”
“Biz de sizin gibi, araziyi aldık iş bitti sanıyorduk. Ama hiç de öyle değilmiş. Arazi kadar olmasa da onun yarısı kadar zorlandık. Ancak çok şükür geldiğimiz nokta çok iyidir. Bakanlıklarda çok büyük sorunlarımız vardı. Bunları tek tek sayarsak; Tarım, Ulaştırma, Çevre Şehircilik, Sanayi, Orman ve Su İşleri. Toplam 5 bakanlıktaki sorunları çözen sayın bakanımız Hayati Yazıcı Bey ve milletvekilimiz Hasan Karal Beydir. Kendilerine, vermiş oldukları bu desteklerden ötürü sanayi üyelerim adına teşekkür ediyorum.”
“İHALEYE ÇIKIYORUZ”
“Makine ve elektrik dışındaki bütün projeleri tamamladık. Bütün sorunlarımızı bitirdik. Yaklaşık 1 veya 2 ay içinde bir aksilik olmazsa ihaleye çıkacağız. İyi bir müteahhit alırsa ihaleyi, bize 1,5 senede teslim eder diye düşünüyorum. Mali durumumuza baktığımızda şimdiye kadar topladığımız miktar, 3.778.640,59 TL’dir. Araziye, mühendislere ve genel gider olarak şimdiye kadar 3.770.672,04 TL harcandı. Sanayinin hesabında olan miktar, 7.968,55 TL’dir. Arazi sahiplerine olan borcumuz ise 210.000TL’dir ve 308.161 TL de üyelerden alacak var.”
Kongre, Kaymakam Selçuk Aslan'ın yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.