Öğretmenlere Su Okuryazarlığı Eğitimi Proje Açılışı Yapıldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Rize'de gerçekleştirilecek olan 'ProjectWET Etkinlikleri ile Öğretmenlere Su Okuryazarlığı Eğitimi'projesinin açılışı yapıldı.
TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında desteklenen “ProjectWET Etkinlikleri ile Öğretmenlere Su Okuryazarlığı Eğitimi” ülkemizin 19 farklı ilinden 24 Fen ve Biyoloji öğretmeninin katılımı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Rize'de gerçekleştirilecek olan projenin açılışı yapıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin açılış konuşmasında su, su farkındalığı, üniversitenin bilimsel projelere bakışı ve desteklerinden bahsederken, Proje Yürütücüsü RTEÜ’lü Dr. Öğretim Üyesi Nazihan Ursavaş ise açılış konuşmasında projenin paydaşları, uluslararası işbirliği boyutu ve programın içeriği hakkında bilgi verdi.
RTEÜ İktisat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış töreninde Dr. Öğr. Üyesi Nazihan Ursavaş ayrıca bilgileri katılımcılara aktararak, “Projemizin çağrısı online ortamda, hazırlanan web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulmuş olup, toplam 40 farklı ilden 95 başvuru almıştır. Başvurular içerisinden 24 öğretmen seçilmiştir. Kendini geliştirme arzusu sergileyen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.Project WET’e üyeliğimiz 2017 Şubat ayı içerisinde gerçekleşmiştir. Dünyada pek çok ülkenin üye olduğu kuruluşa bugün Türkiye adına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi önderlik etmektedir. Üyeliğimizi daha sağlamlaştırmak ve güçlü kılmak adına yaptığımız görüşmelerle kuruluşun merkezinden 2017 Haziran ayı içerisinde davet aldık. Bu davet yalnızca üyelere sunulan etkinliklerin eğitimi şeklindedir. Bu eğitimi gerçekleştirmemizde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın ve tabii ki bu süreçte kendisi de bir biyolog olan ve suyun ne kadar önemli olduğunun farkında olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Bilgin’in katkıları yadsınamaz ve kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bağlamda üniversitemiz BAP biriminden destekleri ile Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk milli parkı Yellowstone’un yer aldığı Bozeman şehrine giderek eğitimlere katıldık. Üniversitemizin bize sağladığı bu desteğin ve emeğin karşılığını biz de ekipçe vermek istedik ve TÜBİTAK’a yapmış olduğumuz başvuru ile destek alarak bir nebze de olsa verdiğimizi düşünüyoruz. Su ile ilgili çalışmalarımız sadece ProjectWET ile sınırlı değildir. Meslektaşım Dr. Ayşe AYTAR ile kendi içeriklerimizi geliştirdiğimiz BAP ve TÜBİTAK destekli iki proje daha gerçekleştirdik ve 2016 yılı itibari ile sonlandırdık. BAP projesinin katılımcıları okul öncesi öğrencileri iken; TÜBİTAK projesinin katılımcıları ise 5.sınıfı bitirmiş öğrencilerden oluşuyordu. Projemiz 2-8 Temmuz 2018 tarihleri arasında Rize Öğretmenevi yerleşkesinde yürütülecektir. Temelini Project WET etkinliklerinin oluşturduğu projede drama etkinliklerine, gezi-gözlem etkinliklerine, deneysel etkinliklere ve rehberlik etkinliklerine yer verilmiştir.” dedi.
Ursavaş, projenin gerçekleştirilmesinde destek veren araştırmacılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.