Mikro Krediyle Kurduğu Atölyesini Kurs Merkezine Çevirdi

Adana'da, aldığı mikro krediyle kurduğu atölyeyi el sanatları kursu merkezine dönüştüren kadın girişimci, hemcinslerinin üretim yapmasına olanak sağlıyor Girişimci Yorulmaz: ''Kursa gelen ev hanımları, hem ev bütçesine katkıda bulunuyor hem de sıkıntılarından arınarak bir anlamda kendilerine psikolojik.

ABDULGAFUR KILIÇ - Mikro kredi uygulaması kapsamında açtığı atölyeyi el sanatları kursu merkezine çeviren kadın girişimci, hemcinslerine üretim yapma olanağı sunuyor.

Adana Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın ortak yürüttüğü projeden faydalanan Emine Kavurmacı, el sanatları konusundaki becerilerini ev hanımlarıyla paylaşmak için atölyesini el sanatları kursuna dönüştürdü.

El sanatları alanındaki tecrübelerini hemcinsleriyle paylaştığını belirten Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyesinde eğitim verdikleri kursiyerlerin el emeğiyle hazırladığı eserleri satarak aile bütçelerine katkı sağladığını aktardı.

El sanatları ve ahşap boyama alanında kalıplaşmış şekillerin dışında, özgün çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yorulmaz, bu konuda insanların daha çok bilgilenmesi amacıyla yola çıktığını, bu arada aile ve çocuklarına da katkı yapmayı hedeflediğini söyledi.

Yorulmaz, bu işi öğrenmek isteyen herkese gönüllü olarak yardım etmeye çalıştığını belirterek, "Kursa gelen ev hanımları hem ev bütçesine katkıda bulunuyor hem de sıkıntılarından arınarak bir anlamda kendilerine psikolojik destek oluyor. Bu işi öğrenenler evlerine katkıda bulunsun, ailelerine destek olsun, kazandıkları parayla ufak tefek ihtiyaçlarını gidersin, ilerde belki de kendi işlerini kursunlar istiyorum" diye konuştu.

Atölyede kursiyerlere ahşap boyama, dekoratif süsleme, cam süsleme, fırça teknikleri ve resim çizme tekniklerini uygulamaya ve öğretmeye çalıştığını anlatan Yorulmaz, şöyle konuştu:

"Bir arkadaşım vesilesiyle mikro krediyle tanıştım. Bu uygulama sayesinde kurduğum atölyemi daha sonra genişlettim, ürünleri arttırdım ve kurs merkezine dönüştürdüm. İnşallah buradan daha büyük bir yer açarım ve daha çok insana bu güzel işi öğretirim. Burada hazırladığımız ürünleri kadınlar, eşine, dostuna, çevresine satıyor. Sipariş üzerine de ürünler hazırlıyoruz. Eski objeleri ve bazen atılması gereken ürünleri de farklı bir tarz katarak yenileyebiliyoruz. Eve yeni bir ürün almak yerine, eskileri yenilemeye çalışıyoruz. Bir manada geri dönüşüm sağlamaya çalışıyoruz. Bu yolla da hem ben hem de kursiyerler maddi kazanç elde ediyoruz."

Kadınlardan evlerinde oturmayıp bu tarz kurslara katılmaları ve kendilerini geliştirmelerini isteyen Yorulmaz, "Bu bir yerde de psikolojik destek. Mesela buraya gelen kadınlar çalışırken herşeyi unutuyor. Evdeki sorunlarını, sıkıntılarını unutuyor ve çok iyi bir psikolojik destek oluyor onlar için" dedi. - Adana