'MHP azınlık hükümeti ile seçime sıcak bakıyor'

MHP koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamaması halinde adı konulmuş bir azınlık hükümetiyle tarihi belli olan bir seçime gidilmesine daha sıcak bakıyor.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP),  AK Parti ileCHP arasında devam eden koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamaması halinde HDP'nin de içinde olduğu 4 partili zorunlu seçim hükümeti yerine adı konulmuş bir azınlık hükümetiyle tarihi belli olan bir seçime gidilmesine daha sıcak bakıyor.

 

Parti yetkilileri,  AK Parti ile koalisyon görüşmesi yapılmadığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ile görüşmeler yürütüldüğü bir sıradaMHP ile görüştüklerini dile getirmesini doğru bulmadıklarını ifade ediyor.

 

MHP'nin gizli kapaklı bir görüşme yapmadığının altını çizen yetkililer, AK Parti'nin koalisyon kurma niyeti bulunmadığını öne sürüyor. 

 

Partinin önceliğinin AK Parti ile CHP koalisyonu olduğunun altını çizen yetkililer, şu ifadeleri kullandılar:

 

"Türkiye, istikrarsızlığı taşımayacaktır. AKP, sorumluluktan kaçmamalı. AKP ile CHP'nin fedakarlık yaparak hükümeti kurmaları doğru olandır. Türkiye, henüz azınlık hükümeti arayışında değil. Olmamalı da. Koalisyon zorlanmalı. Şu süreci görmeliyiz. Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı, perşembe günü yaptığı açıklamada seçim hükümetinden yana olmadığını söyledi. Bize göre de öyle. Ancak erken seçim azınlık hükümeti marifetiyle gündeme gelmemeli ama son çare buysa bundan kaçınılmaması lazım. Çaresiz kalınırsa adı konulmuş bir azınlık hükümetiyle tarihi belli olan bir seçime gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak 4 partinin içinde olacağı birseçim hükümetine de sıcak bakmıyoruz."

 

"AK Parti'den tekrar talep olursa randevu veririz"

 

AK Parti ile CHP arasında yürütülen görüşmelerin sonuçlanmasını beklediklerini aktaran parti yetkilileri, bu görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda Başbakan Davutoğlu'nun kendilerinden isteyeceği randevuya olumlu yanıt verileceğini kaydetti. Koalisyon görüşmelerine başlanması için AK Parti'nin MHP'nin hassasiyetlerini göz önüne alması gerektiğine dikkati çeken yetkililer, şartlarının Anayasa'nın ilk 4 maddesinden taviz verilmemesi, çözüm sürecinin bitirilmesi, yolsuzluk dosyalarının yeniden açılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasal sınırlarına çekilmesini olduğunu tekrarladı.

 

AK Parti'den talep gelmesi durumunda randevu vereceklerini dile getiren yetkililer, "Niye görüşmeyelim? Ancak koalisyon görüşmeleri başlamadan önce temel şart olan hassasiyetlerimize AK Parti'nin tamam demesi ve kamuoyuna ilan etmesi gerek. Bunu ilan ederse koalisyon görüşmelerine o zaman başlarız, oturup konuşuruz. Ülkenin istikrarsızlığa savrulmasına gönlümüz razı olmaz. Olağanüstü şartlarda sorumluluktan kaçmayız" değerlendirmesini yaptılar.