Bu Şenlikler Karadeniz'i Şenlendirecek
Türkiye'nin önemli doğa ve yayla turizm merkezlerinden Karadeniz bölgesinde, Haziran ve Ekim ayları arasında 200'e yakın yayla şenliği ve festival gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin önemli doğa ve yayla turizm merkezlerinden Karadeniz bölgesinde, Haziran ve Ekim ayları arasında 200’e yakın yayla şenliği ve festival gerçekleştirilecek.
Karadeniz bölgesi özellikle ramazan sonrası adeta festivallerle şenlenecek. Mayıs ayında bir çok ilde başlayan etkinlikler ramazan sonrası tavan yapacak.
Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Bayburt’ta gerek şehir merkezlerinde gerekse yaylalarda 200’e yakına Haziran-Ekim döneminde geleneksel yayla şenlikleri ve festivaller düzenleniyor.
Doğal zenginliklerinin tanıtımında önemli paya sahip yayla şenlikleri kapsamında, uzun burun, atma türkü, tahta biçme, çay ve fındık toplama, yüzme, en uzun horon halkası, kuşdili kullanarak haberleşme, balık tutma, ses yarışması, yayla güzeli, fındık güzeli, çeşitli spor yarışmaları, boğa güreşi, güzel atmaca, cins köpek ve buzağı, çorap örme, bal, yöresel yemek ve yöresel giysi yarışmaları da yapılıyor.
Yapılacak olan festivallere de yerli ve yabancı yüzbinlerce turist katılıyor.
TRABZON
Sultan Murat, Akçaabat Hıdırnebi,Çaykara Kuşmer, Tonya Kadıralak, Düzköy Karadağ Yaylası şenliği
RİZE
Ayder, İkizdere Dağ Horozu, Anzer, Güneyce Varda, Güneysu Handüzü, Ardeşen Golazeno
ARTVİN
Kafkasör, Sarıgöl Boğa Güreşleri, Borçka Kafkas Arı ve Bal Festivali, Yusufeli boğa güreşleri, Çamlıbel, Arhavi Kültür ve Sanat Festivali, Ardanuç Efkari Aşıklar Şenliği ve Karakucak Güreş Festivali
GİRESUN
Kümbet, Bektaş, Sis Dağı, Karaovacık ve Aksu yayla şenliği
GÜMÜŞHANE
Zigana, Kuşburnu ve Pestil Şenliği, Kadırga, Kazıkbeli ve Güvende yayla şenliği,
BAYBURT
Dede Korkut, Soğanlı ve Kopuz köyü yayla şenlikleri