Baraj suları çekilince eski yerleşim yeri gün yüzüne çıktı
Artvin'de Çoruh Nehri üzerine kurulu Deriner Barajı'nda sular altında kalan Narlık köyü yerleşim alanı, baraj sularının çekilerek ortaya çıkmasıyla yöre halkının ilgi odağı oldu.
Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) suları altında kalan Narlık köyü, barajda su seviyesinin düşmesi üzerine ortaya çıktı.
Çoruh Nehri üzerinde, 249 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, Avrupa'nın 4'üncü ve dünyanın da 6'ncı en yüksek barajı olan Deriner Barajı ve HES'te, Şubat 2012'de su tutulmaya başlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başbakanlığı döneminde, 12.12.2012'de hizmete açılan barajda, su tutulmasıyla Yusufeli ilçesine bağlı Narlık köyünün de aralarında bulunduğu bazı yerleşim yerleri sular altında kaldı.
Deriner barajında su seviyesinin düşmesiyle 2010 yılında boşaltılan Narlık köyüne ait ev, cami ve bir dönem zeytinyağı üretiminde kullanılan fabrika gibi yapılar da gün yüzüne çıktı.
Durumu fark eden yöre sakinleri, eski yaşam alanlarını görmek için bölgeye akın ederek özlem gideriyor. Eski yerleşim yerini hüzünle izleyen vatandaşların bazıları ise fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor.