Bahçeli: Seçimlerde Kutuplaşma Olursa Türkiye Büyük Sıkıntıya Girer

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde bir tartışma, kamplaşma, kutuplaşma sürecine girilirse Türkiye'nin çok büyük sıkıntılara gireceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde bir tartışma, kamplaşma, kutuplaşma sürecine girilirse Türkiye’nin çok büyük sıkıntılara gireceğini söyledi. Bahçeli, “Ülkemiz kamplaşma istemiyor, kutuplaşma, gerilim stratejisi takip edilmesini uygun bulmuyor. Kucaklayıcı, bütünleştirici, anayasa çerçevesinde hareket edecek sadık bir Cumhurbaşkanı ile geleceğe yönelmek istiyor.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Ziraat Odalar Birliği'ni (TZOB) ziyaret etti. Bahçeli, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’nin ana gündem maddesi olduğunu söyledi. Toplumda görüş alış verişi yapmak için bir dizi ziyaret yaptıklarını belirten Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ‘çok’ önemsediklerinin altını çizerek, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri, siyasi krizlerin ya habercisi olmuştur ya yaşanmasının habercisi olmuştur. 1980 seçimleri 14 tur yapılmasına rağmen başarılı olamamıştır. Hal böyle olunca halkımızın duyarlı olmasında fayda olması kanaatindeyiz. Türkiye’yi, bir kaosa sokulmadan cumhurbaşkanının seçilmesinde yarar olduğu kanaatindeyiz. İlk defa halk tarafından seçilecek. 19 kez Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen ilk defa olmaktadır. Sadece 1980’de halk oylamasına başvurulmuştur. Bununla ilgili bir yasa çıkarılmıştır. Acele çıkarıldığı için dar ve sığdır. Seçimlerin nasıl gerçekleşeceğine dair, fazla bir bilgiye sahip değiliz. Bu sebepten dolayı, ülkemize deneyim kazandıracaktır.” diye konuştu.

"ÜLKEMİZ KUTUPLAŞTIRMA VE KAMPLAŞMA İSTEMİYOR"

Bahçeli, MHP’nin bu süreci tamamladığını bildirdi. Önemli sosyal kesimlerin kuruluşları olarak toplumun dikkatini çeken, son görüşme turlarını yaptıklarını belirten Bahçeli, şöyle devam etti: “Bu saate kadar yaptığımız görüşmelerde ‘nasıl bir Cumhurbaşkanı olması’ konusunda bir görüş birliğine varılmaktadır. Bu kadar sağlıklı görüşmelerin sonucunda oluşan ortak fikir cumhurbaşkanının seçimini önemli ölçüde etkileyecektir. Bu sebepten dolayı, önümüzdeki günlerde kişilendirme konusuna gelindiğinde, kim layık görülüyorsa bu değerlendirmelere de katkı sağlayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimini bu yönü ile ele almadan, bir tartışma sürecine sürer isek, kamplaşma, gerilim stratejileri ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi sürecine girilirse ülkemiz çok büyük sıkıntılara girer. Ülkemiz kamplaşma istemiyor, kutuplaşma, gerilim stratejisi takip edilmesini uygun bulmuyor. Kucaklayıcı, bütünleştirici, anayasa çerçevesinde hareket edecek sadık bir Cumhurbaşkanı ile geleceğe yönelmek istiyor. Bu inançla milletimiz bunu başaracaktır.”

BAYRAKTAR: ÇİFTÇİMİZİN SORUNU BÜYÜK HUZURA İHTİYACIMIZ VAR

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile halkın demokratik olgunluğa ulaşmasını temenni etti. Tarım kesiminde mevsimsel gelişmelerden ciddi sıkıntılarının yaşandığını bildiren Bayraktar, çiftçilerin sorunlarının bol olduğu böyle bir dönemde bu seçimlerin huzurla geçmesini istedi. Bayraktar, şöyle devam etti:

"Enerjimizi ülkemizin sorunlarında harcamak istiyoruz. Hiddet ile öfke ile harcamak istemiyoruz. Yeni cumhurbaşkanının ülkemizde ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşları kucaklamasını, bütün sosyal kesimleri kucaklamasını, ülkemizi temsil edecek kabiliyette olmasını, devlet organlarını düzenli bir şekilde çalıştıracak bir ismin olmasını arzu ediyoruz.”