Ağzı Olan Konuşuyor !

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ve Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’in mevsimlik işçi açıklamalarına cevap verdi: “Ağzı olan konuşuyor.”

Ağzı Olan Konuşuyor !
20 Mart 2018 - 17:06

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ve Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, yayınladıkları ortak yazılı açıklamada, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’in mevsimlik işçiler hakkındaki açıklamalarını cahil cesareti olarak nitelendirerek, “Ağzı Olan Konuşuyor “ dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir zamanlar bir reklam filmi vardı ve içinde konuşulan bir cümle ağızlara pelesenk olmuştu “Ağzı Olan Konuşuyor “ diye. Konuşmak insana mahsus güzel bir eylem ancak burada kastedilen lüzumsuz ve boş konuşma anlamında.

Dar çaplı köy kahvehanesi gibi yerlerde yapılan konuşmalar pek o kadar bilgi ve bir o derece de de görgü (!) gerektirmese de milyonlara hitap edilen medya konuşmaları öncelikle konuşma konusu hakkında derin bilgi ve sorumluluk gerektirmektedir.

Özellikle konuşmacı yetersizliğini benim muhasebem buna yetmiyor, mevsimlik işçilerin çalışma şartlarını bilmiyorum sözleri ile dile getiriyor, cahili olduğu konularda hala konuşmaya devam ediyor ise, fabrikalarda nasıl bir çalışma düzeni olduğunun farkında ve bilgisinde değilse, bilgi sahibi olmadan sokma akılla fikir sahibi olup aleyhinde konuştuğu kişilerin aynı zamanda kendi Oda ( Rize Zıraat Odası ) üyesi olduğunu unutup, kendi seçmeni aleyhinde konuşuyor ise bu zavallının her şeyi yanlış demektir.

Bilgi olmayınca, sorumluluk üstlenmeyince bir de temsil edilen Çay Müstahsillerine ihanet edince ortada işte bu zavallı kişilik kalmaktadır.

Aldığı aidatlarla Marka giyiniyor, kimseyi beğenmiyor, bir gün ticaretle uğraşmışlığı yok, ÇAYKUR u yönetmeye kalkıyor, bunu söylerken de hem muhasebesinin yetersizliğinden ve hem de ÇAYKUR mevsimlik çalışanlarının çalışma düzeninden bilgisinin olmadığını da itiraf ediyor. Buna tek söz söylenir, CAHİL CESARETİ.

ÇAYKUR ana iş olarak fabrika işletiyor, damak lezzetimize uygun çay çeşitlerini beğenimize sunuyor. Bununla yetinmiyor aslında görev ve sorumluluğu olmadığı halde VATAN diyor MİLLET diyor ve kimsenin ( aslında kanunen odaların görevi ) yapmadığı çay fidanı ıslah çalışması, çaylıkların ıslahı, budanması teknikleri, çaylıkların gençleştirilmesi, organik çaylıkların - bölgelerin oluşturulması, çay artıklarının değerlendirilmesi, çay üretiminde gübreleme, stevia, Arge ve sponsorluk faaliyetlerini yapıyor.

6964 Sayılı ZİRAAT ODALARI VE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ KANUNU’ nun “ Odaların kuruluş amacı ve kapsamı “ başlıklı 1. Maddesinde odaların amaçları

Madde l- (Değişik: 3/6/2004-5184/1 md.) Ziraat odaları, bu Kanunda yazılı esaslar uyarınca meslek hizmetleri görmek, çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, çiftçilik mesleğinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplin ve ahlâkını kollayıp gözetmek, çiftçilikle iştigal edenlerin meslekî hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.

Olarak düzenlenmekte,

Yine “ Odaların görev ve yetkileri “ başlıklı 3. Maddesinde de

Madde 3 – (Değişik: 3/6/2004-5184/4 md.) Odaların başlıca görev ve yetkileri şunlardır :

f) Çiftçilerin tarımsal girdilerini teminen her türlü faaliyette bulunmak.

i) (Değişik: 17/9/2004-5234/28 md.) Bütçe imkanlarına bağlı olarak, ziraat ile ilgili laboratuvarlar, müzeler, kulüpler, kitaplıklar, seyyar sinemalar, bitki hastalıklarıyla mücadele, ilaçlama yerleri kurmak ve ziraî ilaç, veteriner ilaçları, gübre, tohum gibi girdi satış yerleri, her türlü ziraat ve ziraî sanayî tesisleri, fidanlık ve ağaçlıklar, damızlık ve örnek ahır ve ağılları, aşım durakları, ziraat işletmeleri, çiftçi danışmanlığı merkezleri açmak ve işletmek, hayvan hastalıkları teşhis ve tedavi hizmetlerinde bulunmak, sulama, kurutma, ağaçlandırma, toprak koruma ve verimliliği muhafaza konularında çalışmak, uygulama, tesis inşası ve benzeri faaliyetlerde bulunmak, çiftçilerin üretim ve meslekleriyle ilgili her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, bu hizmetleri yerine getirmek için gerekli teknik personel ve sağlık personeli istihdam etmek.

k) Odalara kayıtlı muhtaç çiftçi çocuklarının, yurt içinde eğitimleri veya ihtisas ya da stajları için Birliğin onayı ile burs vermek.

Olarak sayılmaktadır.

Yaklaşık 210.000 üyeden her sene karne başına 35 – 40 TL para alan bir oda bunlardan hangisini yapıyor. Hiçbirini!

Bir çivi çakmışlıkları yok, çakılan çivilere laf ediyorlar. Bu ahlaki değildir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum